Kevyttä viikkoa pukkaa

Kuva

Kuvassa: Marjo, Amin Asikainen ja allekirjoittaunut:)

Kuva on salimme viime pikkujouluista joissa yllätysvieraaksi saapui Amin Asiakainen. On muuten äärettömän sympaattinen kaveri.

 

Jahas, niitä omia kuulumisia. Ensimmäinen kolmen viikon treenisykli sai ikävän lopun kun perjantaina löi oksennustaudin päälle ja vuorokauteen ei pysynyt mikään sisällä. Veti kyllä aika heikkoon kuntoon. 

Joka neljäs viikko on reeneissä aina palauttava kierto. Tarkoittaa sitä että käyn jokaisena treenipäivänä lämmittelemässä sen päivän lihasryhmät mutta mitään raskasta en tee. Samoin tälle viikolle yritetään tällätä hierontaa ja panostaa omatoimiseen lihashuoltoon. Kevyellä viikolla tärkeintä on tosiaan tehdä keveitä harjotteita, se edistää palautumista moninkertaisesti verrattuna siihen että jos vain löhöilisi kotona. Kevyellä viikolla otan myös yhtä paljon kaloreita sisään kuin normi viikollakin jotta energia varastot täyttyisivät ja palautuminen olisi tehokasta!

 

Palaan vielä tässä noihin ravintoasioihin joista hiukan kirjoittelin viime viikolla. On nimittäin tullut tässä sellainen juttu että ravintopuoli on se mikä kuntoliikkujilla sekä yllättävän monella eri lajien kilpailijoillakin on aika retuperällä. Monet kyllä panostavat välineisiin/asusteisiin yms. mutta ruokaan ei ”jakseta” kiinnittää huomiota tai sitten mennään perinteisesti jollekkin 8-10 viikon superdietille jonka seurauksena hävitetään lihasta ja lopulta uuvutaan ja palataan takaisin epäsäännölliseen ruokailuun. Tätä säännöllisyyttä haluaisin korostaa ruokailutottumuksissa. En usko että kellekkään on ylivoimaisen hankalaa järjestää itselleen/ perheelleen esim. 5 aterian päivärytmiä. Nykypäivän työelämässä on kuitenkin kahvi ja ruokatauot jolloin aina pystyy syömään samoin koululaisilla on ruoka- ja välitunnit jolloin pystyy evästä nauttimaan. Yksi asia johon törmään jatkuvasti on se että kun pitäisi tehdä muulle perheelle eri ruuat ja itselle eri ruuat, tämä on ehkä naurettavinta mitä olen kuullut sillä asiahan voi ilmaista myös siten että sama se mitä sontaa tuo muu perhe syö kunhan itse syön terveellisesti. Syötetään lapsille pullaa ja sokerimehuja kun itse nautitaan joku maukas hedelmä. Jos ei hedelmät ja kasvikset tahdo maistua niin viikon pari kun ovat ilman ruokaa niin eikohän rupea maistumaan.

Se on loppupelissä aika pieni vaiva tuo aterioiden rytmittäminen ja aika nopeasti huomaa kuinka olo paranee ja jaksaa arjen askareet helpommin. 

Tämäpä tällä erää, lähden syömään:)

-J-

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s