Itku pitkästä ilosta…

Tai sitten ei jos ollaankin järkeviä:)

Kolme viikkoa kovia treenejä takana ja huikeet on fiilikset! Treenit on mennyt todella loistavasti, tosin viime viikolla tuli pari yötä nukuttua vähän huonommin ja väsymys oli perjantaina jotain älytöntä. Näkee taas että kevyt viikko tulee juuri oikeaan paikkaan, kroppa tarvii nyt vähän lisää lepoa.

Otsikon sananlasku on kyllä niin paikkansa pitävä myös näissä treeni asioissa. Ihmismieli (oli sitten lapsi tai aikuinen) nauttii kivoista asioista ja sitä nautintoa halutaan lisää ja lisää ja lisää kunnes onkin sen itkun aika ellei joku osaa ajoissa laittaa suitsia rattaisiin. Treeneissä tämä ilmenee siten että kun treeni kulkee niin sitähän haluaisi tehdä koko ajan, enemmän ja kovemmin. Yleensä kroppa kyllä antaa merkkejä milloin tilanne on menossa yli mutta vain harvat osaavat kuunnella sitä tarpeeksi ajoissa. Pahimmillaan nämä ylimenot johtavat sitten loukkaantumisiin ja useamman viikon harjoitustaukoihin.

Itsehän tässä olen jo pari viikkoa haaveillut nelijakoisesta treeniohjelmasta ja neljännestä treenipäivästä viikolle. Tarkoitus oli että tulevalla kevyellä viikolla olisin muuttanut ohjelman 4 jakoiseen mutta  viime viikon loppu kyllä osoitti sellaisia väsymyksen merkkejä ettei minulla ole mahdollisuutta vielä ottaa neljää treeniä viikolle koska silloin lepoa ei vaan kertyisi tarpeeksi. Ja toisaalta miksipä tässä isoja muutoksia tekemään sillä treenithän on toiminut älyttömän hyvin, oma paino on noussut, treenipainot on noussut ja työt ja arkiaskareetkin on jaksanut kohtuudella hoitaa joten antaa mennä vaan:)

Jotain pientä säätöä tehdään kuitenkin ettei treenit ole ihan samanlaisia aina joten tässäpä seuraavan 8 viikon treeniohjelma:

Tiistai: Rinta ja kädet

Vinopenkki tangolla (2)+1 6-10reps

Flyes alavinopenkillä (2)+1 6-10reps

Ojentajat taljassa (2)+1 8-12reps

Ranskalainen istuen (2)+1 6-10reps

Narulla pään takaa (1)+1 6-10reps

Scott taljassa (2)+1 6-10reps

Haba vinopenkillä (1)+1 6-10reps

Vastaotekääntö suoralla tangolla 1 8-12reps

Torstai: Jalat

Reisikoukistus istuen (2)+1 12-15

SJMV (2)+1 12-15

Pohkeet prässissä (2)+1 12-15

Pohkeet istuen (2)+1 12-15

Etukyykky (2)+1 10-15

Reisiojennus (2)+1 10-15

Lauantai: Selkä ja olkapäät

Kulmasoutu tangolla (2)+1 6-10

Ylätalja kapealla otteella (2)+1 6-10

Leuanveto leveällä vastaotteella 1 6-10

Yliveto käsipainolla 1 6-10

Pystypunnerrus (2)+1 6-10

Viparit sivulle istuen (1)+1 6-10

Viparit sivulle taljassa (1)+1 6-10

Takahartiat ristitaljassa (2)+1 6-10

Kohautukset tangolla (2)+1 6-10

Tälläisillä treeneillä mennään. Suluissa aina lämmittelysarjat, varsinainen työsarja tintataan aina niin loppuun kuin mahdollista pakkotoistojen tai vähennysten kera. Alkulämmöiksi teen 5-10min kuntopyörää ja hiukan liikkuvuusharjotteita. Treenit tehdään sellaisella tahdilla että lämmittelyineen aikaa kuluu max 70min.

Eli pidetään maltti mielessä ja muistetaan levätä:)!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s