Kevyt viikko = piina viikko

Moi!!

Piina viikkoa tässä vietetty eli kevyt viikko olisi takana päin. Käytän omassa treeni kierrossa sellaista systeemiä että joka 4. tai joka 5. viikko otetaan tosi löysästi reenien kanssa. Viikko sisältää vain hyvin kevyet palauttavat treenit joka lihasryhmälle sekä extra määrä lihashuoltoa.

 

Nyt ei ehkä ollut aivan niin tukossa kuin normaalisti sillä kevyen viikon tiistaina jo tuntui kovasti siltä että voisi treenata kunnollakin mutta koko viikko maltettiin mennä hyvin rauhallisesti. Kevyen viikon treeneissä saatan kokeilla pääliikkeissä hieman ykkösiä että tietää vähän suuntia missä voimataso liikkuu.

Vinopenkissä nousin jo peräti 50kg:n asti 🙂 rinta paranee hitaasti mutta varmasti. Maastavedossa testasin vähän näppivoimia 170kg tuli myötäotteella ihan nätisti ja tuossa videolinkissä kyykky 160kg:lla. Positiivista oli että mave ei sattunut rintaan joten sitä pystyy aina välillä käyttämään treenissä (vahvasti tuntuu että huominen kova selkä treeni alkaa mavella:)).

 

Yleensä itsellä palautuminen menee siten että kevyen viikon torstaina tai perjantaina alkaa vasta tuntua että tekee mieli taas treenata kunnolla mutta nyt tosiaan olo oli jo tiistaina sellainen että pääsispä jo… Tässä huomaa sen että rintaa ei pysty treenaamaan kunnolla joten kehon palautuminen on aavistuksen nopeampaa.

 

Pahinta tässä kevyessä viikossa on se että viikon lopulla tuntuu että kaikki paineet on hävinnyt lihaksista ja tuntuu että maha on vaan kasvanut viikon aikana. Näin ns.massakaudella syön kevyellä viikolla aivan samat kalorimäärät kuin normitreeni viikollakin, tällä varmistetaan että lihaksilla on vähintääkin tarpeeksi energiaa palautumiseen. Kokemukset kuitenkin osoittavat että mun keho pystyy treenaamaan maksimissaan 4 viikkoa kovilla tehoilla, sitten kun malttaa pitää löysän viikon niin treenit jatkuvat taas nousujohteisina.

 

Huomisesta alkaakin 4 viikon tiukka jakso jossa tavoitteena olisi saada 1-1,5kg lisää aamupainoon. Eli syödään kovasti ja minimoidaan ylimmääräiset liikkeet sekä koitetaan saada paljon unta:). 

Näillä eväillä ensi viikkoon!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s