Eka treeniviikko kohti EM-kisoja

SM-kisojen jälkeen ehdin hetken mietiskellä että mitkähän kisat ne olisi ne seuraavat. Mutta kun tuo ilmoitus maajoukkuevalinnasta tuli, ei tarvinnut enää miettiä! EM-kisat on siis päätavoite ja muissa kisoissa käydään jos treeniohjelmaan sopii.

Maanantaina aloitin uuden treeniohjelman ja nyt kolmisen viikkoa keskitytään voimaharjoitteluun lisänä tietenkin lenkkejä. Jani on valmentanut minua nämä vuodet ja tulee tekemään myös kaikki EM-kisoihin tähtäävät treeniohjelmat.

Kahvakuulaurheilussa kansainvälisissä kisoissa perinteisesti naiset ovat kilpailleet vain tempauksessa. Itselle on helpotus kun voin nyt keskittyä täysillä vain yhteen lajiin. SM-kisoissa biathlonissa naiset nostavat yhden käden työnnön (one arm jerk, OAJ) ja tempauksen. Itselle tuo OAJ ei ole koskaan ollut mikään lempilaji ja olen vain väkinäisesti harjoitellut sitä jokusen viikon ennen SM-kisoja. Paljon luontevampi nostomuoto itselle on kahden käden työntö. Tässä siitä video 5min testinostosta marraskuulta 2014 Onneksi tulevissa LC SM-kisoissa (long cycle, rinnalleveto työntö) syksyllä on naisillekin mahdollista ensimmäistä kertaa SM-kisoissa nostaa kahden käden LC.

Mutta nyt on siis alkanut täysi keskittyminen tempaukseen. Valmistautuminen aloitetaan voimaharjoittelujaksolla jonka ohessa hiotaan vielä tekniikkaa, varsinkin oikean käden tekemistä. Treeneihin kuuluu 16, 20 ja 24kg kuulat sekä perinteiset levytangolla tehtävät voimaliikkeet. Hyvillä fiiliksillä! -Marjo-

20150413_181447

Tämän viikon treenit tarjoaa Mirantos Nivalasta http://www.hoidonvoimaa.fi/mirantos/

käyntikortti 001

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s