Marjon toinen treeniviikko

On kyllä ollut mukavat fiilikset viime lauantain Saarijärven kisojen jälkeen. Halusin koittaa lähtötasoni kisassa tuolla naisten mestaruussarjan 24kg kuulalla. Tämä kisanosto oli neljäs kerta kun tein tempausta 24kg kuulalla pidempää sarjaa, mitä nyt lämmittelyssä joskus tehnyt muutamia toistoja. Ajattelin että jos saan 20/käsi niin olen jo tyytyväinen, eniten mitä olin koskaan tehnyt oli 15/käsi. Lavalla sitten huomasin heti että homma sujuu ja päätin vaan tehdä tuntemuksien mukaan molemmilla mitä saan tehtyä hyvällä tekemisellä. Tuo 24kg kuula onkin vielä minulle niin painava etten sillä väkisin voikaan riuhtoa. Hyvin on tullut noilla pienemmillä kuulilla (14kg ja 16kg) tehdyillä pitkillä aikasarjoilla perustaa tuonne isompienkin kuulien tempaukseen.

Kisapaikalla piti ihan kuvaamalla tarkistaa että kuula oli 24kg niin kevyeltä se tuntui :)

Kisapaikalla piti ihan kuvaamalla tarkistaa että kuula oli 24kg niin kevyeltä se tuntui 🙂

Nyt on siis menossa voimaharjoittelujakso ja tiesinkin jo etukäteen että selkäosasto tulee olemaan kovilla. En ole tehnyt pitkään aikaan raskaita maastavetoja ja kyykkyjä ja nyt tuntee tehneensä. Alaselkä on kaikkein kovimmilla. Lisäksi lauantain kisanosto tuntuu vielä kropassa. Mutta nyt täytyykin sitten kiinnittää kovasti huomiota kehonhuoltoon. Onneksi keskiviikkona oli myös hieronta, just hyvään saumaan.

Tämän viikon treenit:

Ma Tempausta+voimaharjoittelu

Ti Lenkki 90min

Ke Hieronta 90min

To Lenkki 90min

Pe Tempausta+voimaharjoittelu

Olen aiemmin vierastanut aerobisten treenien tekemistä ja jopa ajatellut että eihän minusta voi olla juoksemaan. Myös aiemmin esiintyneet polvivaivat ja kivut mietityttivät että pahentaisiko juoksu niitä. Lisäksi ihan käytännön tasolla ei ollut aikaa pitkäkestoisiin lenkkeihin. Kahvakuulaurheilu kuitenkin on kestävyyslaji ja tiesin että minun täytyy parantaa kestävyyskuntoa jos haluan parannusta tuloksiin. Kesällä 2014 näytti siltä että treeniohjelmaani olisi mahdollista mahduttaa kaksi lenkkiä/viikko. Ostin elämäni ensimmäiset kunnon lenkkarit ja siitä se sitten lähti! Voimaharjoittelu ja kahvakuulaurheilu olivat luoneet jonkinlaisen pohjan myös kestävyyskuntooni sillä suhteellisen helposti juokseminen lähti sujumaan. Treeniohjelmiin oli kirjoitettu 60-90min lenkkejä jo silloin, syke PK-alueella. Pari ensimmäistä lenkkikertaa menin kovaa kävelyä, väliin hölkkäaskelia. Sen jälkeen olen voinut juosta hitaasti rentoa menoa koko harjoituksen ajan. Tietenkin sykettä täytyy tarkkailla koko ajan, meinaa helposti karata liian nopeaksi juoksuksi. Ja mitään polvivaivoja minulla ei ole ollut vaikka pääosin juoksen lenkkini asfaltilla. Taitaa olla niin että tärkeimmät asiat juoksemisessa ovat kunnon kengät ja tarpeeksi rauhallinen tahti!

Tämän viikon lenkkejä tukemassa Tilitoimisto Haapalaskenta http://www.haapalaskenta.fi/

Haapa-Laskenta logo2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s