Kehonrakennus harrastuksena

Tänään ajattelin kirjoitella näkemyksiäni millaista kehonrakennus on harrastuksena, tämä artikkeli on suunnattu kaikille nuorille innokkaille salilla kävijöille jotka haaveilevat lihaksikkaasta kehosta ja ehkä jopa lavalle menosta.

Ensinnäkin treenaamisesta. Monesti ajatellaan (varsinkin suomessa) että kuhan mennään salille ja nostetaan mahdollisimman paljon rautaa niin sillä se liha kasvaa. Valitettavan moni vaan on tämän periaatteen johdosta loukannut itsensä ja treenaaminen on katkennut siihen. Kun haluamme bodata niin ensimmäiseksi on opeteltava hallitsemaan omat lihakset, koska liikkeet on pystyttävä kohdistamaan oikeisiin lihaksiin. Suosittelen jokaiselle että tutustu ihmiskehon lihaksistoon sen verran ainakin että tietää ainakin päälihakset kehossa ja tietenkin sen että missä liikesuunnassa mikäkin lihas rasittuu. Tottahan on että mavet, kyykyt ja punnerrukset ovat massan rakennuksen perusjuttuja mutta nämäkin liikkeet voidaan suorittaa monella tapaa. Yleensä lihaksen kasvatuksen ajatellen hieman kevyempi paino on parmepi kuin se raskain mahdollinen. Tämä mahdollistaa liikkeiden tarkan kohdentamisen. Tämä tuli hyvin tänään esille omassa jalkatreenissä kun tein pohkeita istuen. En muista milloin olisin viimeksi niin pienillä painoilla tehyny mutta sain rasituksen juuri siihen kohtaan mihin halusin, nyt vaan jännityksellä odotellaan että saako tuonne pohkeeseen mitään muotoa ennen sortsi kelejä..

Noh, kaikkiaan toi treenaaminen on suht helppoa suurimmalle osalle salilla kävijöistä. Sitten siihen ratkaisevaan asiaan eli salin ulkopuolinen elämä. Kehonrakennus vaatii aikaa käytännössä 24/7 jos siinä meinaa kehittyä. Pitää huolehtia että ateriat ovat aina ajallaan ja että saadaan riittävästi lepoa. Samalla täytyy myös osata rentoutua ettei homma rupea ressaamaan, ressi kyllä pysäyttää kehityksen. Käytännössä oma arkipäivä menee osapuilleen näin:

Herätys klo 04.00 ajo töihin ja aamiainen klo 05.00, kahvitauko klo 8.00 jolloin syön toisen aterian. Ruokatunti klo 11.00 jolloin ateria 3 ja n.15min unet siihen päälle. Kotona klo 14 ateria 4 ja 15min unet päälle. Sitten klo 16.15 asti valmistan ruokia. ateria 5 klo 16.30 sitten klo 17.45 salille, palautus juoma klo 19.15-19.30. Iltapala klo 20.30 venyttelyt klo 21-21.30 ja sitten nukkumaan.

Eli joka päivä pitää huolehtia että seuraavan päivän ruuat on valmiina. Esimerkiksi nyt pitää alkaa tekemään huomisen ruuat valmiiksi sillä pojalla on pari jääkiekkopeliä Kokkolassa joten päivä menee reissussa mutta on huoledittava että ateriat on mukana ja kone saa kolmen tunnin välein evästä. Ja nukkumaan meno on viikonloppuisinkin viimeistään klo 22.00

Toki jokainen lajia harrastava luo omat rytminsä mutta kyllä tämä sellaista kurinalaisuutta vaatii. Käytännössä tämä enemmänkin elämäntapa kuin harrastus.

Mutta onhan tää ihan käsittämättömän hauskaa…

Kovia treenejä!!

-J-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s